Guide til bløde fødder

Du tænker måske ikke så meget over hvordan dine fødder har det når de er lukket inde i et par sko. Vinteren kan være en hård tid for fødderne og når de bliver sluppet fri til foråret, så opdager du hvor forsømte de er.

Men du behøver ikke at gå rundt med hård hud på fødderne. Og der er meget du kan gøre for at slippe for kommentarer fra din mand/kone eller kæreste om at dine fødder føles som sandpapir.

Gå langsomt frem

Dit første skridt til bløde fødder er at du må forstå at opgaven tager tid. De bedste resultater kommer når du arbejder med dine fødder over en længere periode og derefter søger for at vedligeholde dem.

Det skal være en naturlig og daglig rutine for dig.

Her får du en metode som giver dejligt bløde fødder på en måned.

Du får brug for:

  • Pimpsten
  • Negleklipper
  • Fodcreme
  • Uldstrømper
  • Husholdningsfilm eller plasticposer

Klip dine tånegle

Dine fødders udseende siger meget om deres tilstand.

Start med at klippe dine tånegle. Klip dem lige over. Hvis du prøver at forme dem i en bue, så risikerer du at udvikle en nedgroet negl.

Hvis dine negle er usædvanligt hårde eller svære at klippe, så kan det være tegn på neglesvamp. I så fald vil det være en god idé at aflægge din fodterapeut et besøg.

Her får du en metode som giver dejligt bløde fødder på en måned.

Fjern hård hud

Nu skal du fjerne den hårde hud der sidder på de mest belastede områder af foden – især fra hælene.

Til opgaven kan du bruge pimpsten, men der findes også andre redskaber der kan løse opgaven. Pimpsten er naturlig og mere blid ved foden.

Prøv at se om du kan finde en sten med både en grov og en fin side. Den meget tykke hårde hud skal du fjerne med den grove side mens den fine side bruges til områder med almindelig hård hud og døde hudceller.

Stenen skal være en del af din daglige rutine når du går i bad. Brug den blidt – ikke skrubbe og file. Området du filer må ikke føles varmt.

Find en god creme til fødderne

Der findes mange cremer du kan bruge. Vælg en du kan lide. Hvis du er i tvivl, så spørg din fodterapeut.

Efter badet skal du smøre fødderne godt ind i fodcreme. I den første måned bør du smøre dine fødder både morgen og aften.

TIPS: Husk ikke at smøre creme mellem tæerne. Det kan med tiden udvikle svamp.

Pak fødderne ind

I de første par dage skal du pakke fødderne ind i husholdningsfilm. Gør det lige efter at du har påført creme. Tag et på tykke bomuldsokker ud over. Tag filmen af igen efter 30 minutter.

Prøv metoden i 3-5 dage og så skulle dine fødder gerne være superbløde.